آیتالله دکتر سید مصطفی محقق داماد در باره سفر پاپ به عراق نوشت:پاپ فرانسیس تا آنجا که نگارنده آشنایی دارد در مقایسه با اسلافش، بسیار متواضع است. او از همان روز نخست که به این سمت برگزیده شد، به جایگاه پر تشریفات پاپهای قبل در واتیکان نرفت و دفتر کار سادهای برگزید. نگارنده به خاطر دارد در یکی از همایشهایی که میهمان او بودم، همواره سعی داشت هنگام غذاخوردن، میان میهمانان باشد. فراموش نمیکنم که شبی بعد از شام، برای من از خاطرات زندگی خود داستانهای بسیار جالب و آموزنده نقل کرد.
ایشان درباره دین مقدس اسلام مطالعه دارد و احترام بسیار زیادی قائل است و در یکی از تألیفات خود، بحث مفصلی درمورد اسلام و تعلیمات قرآن مجید نگاشته است. درحالی که سلف ایشان، جملات ناموزونی از سر بیاطلاعی درباره اسلام گفت. اینجانب طی نامهای اعتراض خود را مبتنی برمستندات تاریخی و شواهد علمیبرای ایشان اعلام کردم و سرانجام در نشست سینود در واتیکان، پس از سخن اینجانب، اظهار تمایل کرد که درمورد اسلام بیشتر مطالعه و کسب اطلاع کند.
پاپ فرانسیس نسبت به شرائط زیستمحیطی وآفات وآسیبهایی که زمین و هوای پاک را تهدید میکند دغدغه دارد و برآن است که از اهرم تعلیمات دینی برای حل آن استفاده کند. در این رابطه نشستهای گوناگونی در واتیکان با دعوت از عالمان ادیان تشکیل دادهاست .
ایشان از درد و سختی مردم همه اقوام رنج میبرد؛ لذا به دنبال عریضه اینجانب و درخواست تذکر و اعتراض به رئیسجمهوری سابق ایالات متحده نسبت به تحریمهای ضد حقوق بشر علیه ایران، پاسخ بسیار مهربانانهای حاوی همدلی با ملت ایران و وعده تلاش برای حل این مشکل از سوی ایشان به من واصل شد.
ایشان به گفتگوی ادیان بسیار اهتمام دارد.گفتگوی ادیان برنامهای است که قرآن مجید آغاز فرموده.
به هرحال این دیدار را به فال نیک میگیریم و باشد که ثمرات پربارش نصیب جامعه مؤمنان ادیان در جهان شود و صبح دولت روشنیبخشش، دنیای تاریک ظلم و ستم را منور سازد، کین هنوز از نشانه سحر است. به یقین مرجعیت معظم شیعه و رهبر کاتولیکهای جهان درباره مسلمانان و مسیحیان مظلومیکه تحت ستم و ظلم گروه نژادپرست صهیونیست قراردارند یا در گوشه وکنار جهان گرفتار قدرتهای تمامیتخواه و سلطهجویی هستند که حقوق انسانی وکرامت بشری را پایمال کرده و میکنند، گفتگو خواهند کرد و دنیای ادیان را به جانبداری ازحق، عدالت و احیای ارزشهای اصیل اخلاقی فرا میخوانند.